طريقه عمل باذنجان المخلل

طريقه عمل باذنجان المخلل



 
المكونات
 1/2كيلو من الباذنجان الاسمر او الابيض الطويل ممكن استعمال باذنجان العروس الكبير كمان
 2فلفل اخضر بارد
 1قرن فلفل احمر بارد او حار حسب الرغبه
 2ملاعق كبيره من الملح+كمون+فلفل احمر حلو 
 1/4كوب من الخل
 1كوب من الماء
 3الي 4فصوص ثوم مهروس
4ليمون اخضر

 طريقة عمل في الكبه نضع الفلفل الاخضر اولاحمر والثوم وتفرم معا ثم توضع في وعاء عميق نضع عليهم الخل والملح والماءوعصير الليمون وتقلب معا وتوضع جانبا تغسل الباذنجان وينشف ثم يقسم الي قسمين او ممكن تعملي شق عميق في منتصف كل واحده حسب الرغبه (بس عاده بنعمل شق لو كان الباذنجان صغير في الحجم او كبير نشقه الي نصفين علشان نتاكد انه استوي من الداخل ) في مقلاه عميقه نضع زيت كتير يوضع علي حرارة متوسطه حتي يسخن ثم نضع الباذنجان بحرص مع التقليب حتي يستوي ويحمر ولو كان سلييم حتي يصبح طري ثم يرفع علي طبق ونستمر في قلي الباذنجان حتي الكميه تنتهي ثم نحضر علبه بلاستيك او طبق بلاستيك ونرص صف من الباذنجان المقلي ونضع كميه من خليط الثوم والخل ونستمر في رص الباذنجان ووضع الخليط الثوم بين كل صف حتي تنتهي الكميه في الاخر نغطيه بباقي الخيط الثوم الخل لازم يكون متغطي تماما او يدوب يغطيه لان بعد ذلك الباذنجان بينزل الميه كمان ثم يغطي بغطاء العلبه ويوضع في الثلاجه علي الاقل يوم قبل الاستعمال بيكون الباذجان خد من طعم الثوم الخل ممكنعلي فكره تكليه بعدها بساعه برحتك (حتفظ به في الثلاجه لمده 1شهر او اكثر اهم حاجه مش تحطي فيهانك اما تيجي تخدي منه بملعقه نظيفه وكمان الميه بتعته لازم تكون مغطيه علي طول علشان مش يعفن لان الميه بالخل هيه اللي بتخليه يقعد مده طويله اوهم حاجه طبعا الاحتفاظ به في الثلاجه عدم الاحتفاظ بيه في اي معدن لان الخل والثوم الليمون هيكول المعدن ده وعن تجربه ملحوظه كمان يمكن وضع كمان 
الفلفل الاخضر يكون مقلي وكمان الباذنجان العروس


Commentaires