طريقة عمل سمك سنجاري في الفرن

طريقة عمل سمك سنجاري في الفرن 


المكونات 
سمك بوري مقطع سنجاري ومنظف جيدا 
1طماطم مقطعه 
1فلفل اخضر كبير 
1/2و1قرن فلفل احمر حا ر
1بصل مقطع الي شرائح 
12ثوم +ليمون 
للتوابل 
ملح +فلفل اسود +توابل عربيه 
طريقة عمل 
في الهون يهرس الثوم مع ملح حتي يصبح ناعم ثم يقطع فلفل اخضر بارد وفلفل حار ويهرس معها معا حتي المكونات ناعمه 
ناخذ نصف الكميه وتوضع في المقلاه مع 4ملاعق كبيره من الزيت زيتون علي حراره منخفضه حتي الثوم يبدا في تغيير لونه ثم نضع شرائح البصل وشراح الفلفل الاحمر حار والفلفل الاخضر ويقلب ثم الطماطم والملح والفلفل الاسود وتوابل عربيه وعصير ليمون من 1ليمونه اصفر 
اما ما تبقي من خليط الثوم نضع 1ليمونه خضراء كبيره او 1/2ليمونه صفراء وتوابل عربيه وكمون وكزبره وتقلب معا 
نضع السمك علي طبق مفرود وتدهن بطن كل سمكه بكميه من خليط الثوم والليمون وتترك لمده 10 دقائق 
بعد 10دقائق تفرد قطعه من ورق الالمونيوم فيل وتوضع السمكه في منتصف الورقه ونقوم بثني الورقه علي جوانب بحيث تكون مثل المركب (شاهد الفيديو ) ثم ترص علي صينيه فرن ثم نضع علي كل واحده كميه من خليط الخضار وتفرد علي السمك بحيث تغطيه تماما وتوضع في الفرن علي حراره 200 درجه حتي تاخذ اللون الذهبي من فوق وتحت ويقدم مع الارز لصياديه والخبز والسلطه 


Commentaires